0346-566860

Vergoedingen

Kinderfysiotherapie wordt vergoed door de zorgverzekeraar.

Kinderfysiotherapie valt onder het basispakket en daardoor gaan de kosten NIET af van het eigen risico. Uw kind heeft in ieder geval recht op 18 behandelingen uit de basisverzekering. Hebben ouders een aanvullende verzekering dan worden er nog meer behandeling vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Lees hieronder meer. 

TOT 18 JAAR MEEVERZEKERD

In de basis zorgverzekering zijn alle kinderen tot 18 jaar gratis mee verzekerd. Dit houdt in dat kinderen recht hebben op 18 behandelingen per indicatie. Hebben ouders een aanvullende verzekering  dan heeft uw kind naast de 18 behandelingen uit het basispakket nog recht heeft op een een x-aantal behandelingen uit de aanvullende verzekering. Dit kan per jaar veranderen. Dit kunt u navragen bij de zorgverzekeraar of nakijken in uw polis.

Kinderen hebben, bij aandoeningen met een chronische indicatie, een volledige dekking vanuit de basisverzekering. Informeer bij uw verzekeraar naar de specifieke voorwaarden van uw verzekering.

Een verwijzing van de specialist is bij een chronische indicatie noodzakelijk.

Voor fysiotherapie bij kinderen tot 18 jaar geldt geen eigen risico.

Onze praktijk heeft met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten, dit houdt in dat wij de behandelingen rechtstreeks moeten declareren bij uw zorgverzekering. U krijgt dus geen nota thuis gestuurd. Een aantal zorgverzekeraars stuurt de cliënt later een overzicht van de gedeclareerde behandelingen.

    U kunt ons bereiken op het telefoonnummer 0346-566860,of een mail sturen naar: info@kinderfysiotherapievanhattem.nl

    Als wij aan het werk zijn kunnen we de telefoon niet altijd opnemen.
    U kunt een bericht achterlaten en dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug.

    Heeft u liever rechtstreeks contact met de betreffende kinderfysiotherapeut mail of bel dan naar:

    willemien@kinderfysiotherapievanhattem.nl of 06-19883101 voor Willemien Schutrops